Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Tävlingslicens

 

 

Vad är tävlingslicens?

Tävlingslicensen är en obligatorisk individuell avgift för skyttar som deltar i tävling inom Svenska Skyttesportförbundet där två eller flera föreningar deltar. Tävlingslicens krävs för alla skyttar från och med det år då man fyller 15 år. Undantagna är Svenska Dagbladets riksskyttetävling, Värmlandsserien kpist, Skyttiadens föreningsomgång samt rekryteringstävlingen Sverigeduvans grundomgång.

Tävlingslicensen gäller för kalenderår (1 januari-31 december).

Vad kostar tävlingslicensen?

Tävlingslicensen kostar 300:- för seniorer och 150:- för juniorer. Junior är man från och med det år man fyller 15 år, till och med det år då man fyller 20. Avgiften är ej obligatorisk för ungdomar upp till och med det år de fyller 14. På SM-tävlingar är det tävlingslicenskrav och vill en skytt under 15 år (lägst 13 år) delta på ett SM krävs därmed tävlingslicens.

Vad krävs för att få tävlingslicens?

Det som krävs för att få tävlingslicens är att du är medlem i en förening som är medlem i Svenska Skyttesportförbundet. Du ska finnas registrerad i föreningens medlemsregister i IdrottOnline, och därmed ha fått ett IID-nummer. Dessutom måste du ha skyttekort i den gren/de grenar du vill tävla i.

Hur gör jag för att få tävlingslicens?

Du köper din tävlingslicens via SvSF:s tävlingskalender. Kalendern kommer du till genom att klicka här. När du är på sidan loggar du in i kalendern och klickar på namnet uppe i listen. Klicka sedan på fliken Licenser och här genomförs köpet. 1 november, årligen, öppnar tävlingskalendern för nästkommande år. Föreningsadministratörer kan köpa licenser för föreningens medlemmar, övriga kan köpa licens till sig själv. Här kan du läsa mer om hur du köper din tävlingslicens.

Du kan också välja att betala via SvSF:s bankgiro 834-7718. I meddelandefältet anger du ditt IID-nummer och vilken sektion du vill att pengarna ska gå till (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål). Vid detta alternativ tar det några arbetsdagar innan licensen blir godkänd i systemet.

Föreningen kan köpa licenser för sina medlemmar mot faktura

Föreningar som så önskar får skicka in ett mail till This is a mailto link och meddela vilka skyttar ni vill köpa tävlingslicens för, mot faktura. I mailet meddelar föreningen endast skyttarnas IID-nummer, födelseår och vilken mailadress som fakturan skickas till. När utskickad faktura är betalad godkänner vi licenserna. Självklart måste skyttarnas skyttekort redan finnas registrerade i tävlingskalendern.

Tävlingsarrangörer ser att du har licens

Tävlingsarrangörer kommer liksom tidigare kunna ta del av vem som har tävlingslicens genom att dessa uppdateras löpande i tävlingskalendern. Du som skytt behöver inte ha med dig något fysiskt bevis till tävlingen, men om du nyligen har betalt licensen och ska tävla rekommenderar vi dig att ta med en kopia på inbetalningen.

* Gren anges för att din tävlingslicens ska kunna fördelas till rätt sektion.

Bodens SpSK - Skyttesport | Bo-Göran Skarpsvärd, Kommendörsgatan 23 A 96131 Boden | [saknas] Information |